You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Mit keres?
banner-1573828599201252987142.png
Goodyear gumikkal a Holdon
Goodyear-gumikkal-a-Holdon

50 évvel ezelőtt a Goodyear levegő nélküli XLT abroncsai voltak az elsők, melyek guminyomot hagytak a Hold felszínén. A Goodyear a NASA-val 1969-ben fogott bele a holdjáró abroncsok kifejlesztésébe, és ennek köszönhetően a legelső jármű a Hold felszínén, két levegő nélküli Goodyear XLT (Experimental Lunar Tires) abroncson futott az 1971-es Apollo 14 küldetés során.

Bővebben
Okos gumiabroncs a Bridgestonetól
Okos-gumiabroncs-a-Bridgestonetol

Az okosgumik fejlesztésére koncentrál a jövőben a Bridgestone, adatokat közlő abroncsokat terveznek, amelyeket felhasználva a gyártó tanácsokat és figyelmeztetéseket tud küldeni a jármű tulajdonosoknak. A gyártó legutóbbi kutatásai szerint úgy vélik, 2030-ra minden autóban lesz olyan okos technológia, amely adatokat közöl, 57 százalékuk lesz teljesen elektromos meghajtású, 22 százalékuk pedig önvezető funkcióval is rendelkezik majd.

Bővebben
Előzze meg a nyári defektet!
Elozze-meg-a-nyari-defektet

Nyáron rengeteg kelnek útra autóval a népszerű üdülőhelyek felé, gyakorta azonban mindenféle technikai ellenőrzés nélkül, így az útra kelők számával egyenesen arányosan nő a defektek száma is. Nyáron is kiemelt figyelmet kell fordítani a gumiabroncsok állapotára, hosszabb utazás előtt, nem elég azokat csupán szemmel ellenőrizni!

Bővebben
Változásokat ígér a Pirelli a 2020-as F1 szezonra
Valtozasokat-iger-a-Pirelli-a-2020-as-F1-szezonra

A Pirelli az idei szezon előtt változtatott a Forma-1-es gumik szerkezetén, a tavaly néhány alkalommal már kipróbált, 0,4 milliméterrel vékonyabb futófelületű abroncsok érkeztek. Noha az olaszok azt ígérték, hogy az idei gumik működési tartománya szélesebb lesz, ez valójában szűkült, több csapatnak is komoly fejtörést okoznak az abroncsok.

Bővebben
Top nyári gumik között a Vredestein Sportrac 5
Top-nyari-gumik-kozott-a-Vredestein-Sportrac-5

Az ADAC 2019-es nyári gumi tesztjén 185/65R15-ös méretben a Bridgestone Turanza T005 gumiabroncs mellett a Vredestein Sportrac 5 nyári gumi is kiemelkedő eredményeket ért el, ami egészen pontosan a második helyre volt elég. Nézzük a részletes eredményeket, mit tud a nyári gumiabroncs!

Bővebben
Új abroncs technológiát vezet be a Bridgestone!
Uj-abroncs-technologiat-vezet-be-a-Bridgestone

Az Enliten a Bridgestone új, áttörést jelentő technikai megoldása a káros anyag-kibocsátási célértékek elérésére, a gyári szerelésű abroncsok esetében. Az Enliten technológia nagymértékben csökkenti az abroncsgyártáshoz szükséges alapanyag-mennyiséget és javítja az abroncsok gördülési ellenállását, elősegítve ezzel a járművek CO2-kibocsátásának csökkentését.

Bővebben
Nyaralás előtt ellenőrizzen!
Nyaralas-elott-ellenorizzen

Mielőtt nekivágunk a jól megérdemelt nyaralásnak, ne felejtsük el indulás előtt ellenőrizni a gumiabroncs nyomást és az abroncsok állapotát! A megfelelő keménységűre pumpált abroncsok élettartama nemcsak hosszabb, hanem a tapadásuk is biztosabb, a fogyasztásuk kisebb, ráadásul a legjobb defekt megelőzési módszer!

Bővebben
Nem lesz gumiabroncs csere a F1-ben
Nem-lesz-gumiabroncs-csere-a-F1-ben

Még mindig folytatódik a gumiabroncs mizéria az F1-ben, hétről hétre jelennek meg az újabbnál újabb gumiabroncsokat érő kritikák, nyilatkozatok és cikkek. Nemrégiben még az is felmerült, hogy a szezon közben lecserélik az abroncsokat, és visszahozzák a a tavalyi szerkezetű gumikat. Hivatalos tárgyalás is folyt az ügyben, végül azonban elvettették a cserét.

Bővebben
Hódit a Michelin Pilot Sport 4 nyári gumi
Hodit-a-Michelin-Pilot-Sport-4-nyari-gumi-

A Michelin Pilot Sport 4 gumiabroncs a teszteken is jól szerepelt: a francia gyártó jelenleg talán legsikeresebb terméke, a Michelin Pilot Sport 4 nyári gumi 2018-ban az Auto Zeitung, majd az Auto Motor und Sport nyári gumi tesztjein lett első helyezett, 2019-ben pedig az AutoBild autós szaklap nyári gumi próbatételein győzedelmeskedett.

Bővebben
Nyaralás előtt gondoljunk a legkisebbekre is
Nyaralas-elott-gondoljunk-a-legkisebbekre-is

Sokan nincsenek teljesen tisztában az autós gyerekülések használatával, pedig csak néhány egyszerű kérdést kell tisztázni. Mikor kell, és meddig a gyerekülés, utazhatnak-e elől is a kisebbek? Mielőtt egy hosszabb útra, nyaralásra vállalkozik az egész család, érdemes utánanézni az aktuális KRESZ-szabályoknak, hogy maximális biztonságban teljen az utazás.

Bővebben
Az idei nyár sztárja a Continental PremiumContact 6 nyári gumiabroncs
Az-idei-nyar-sztarja-a-Continental-PremiumContact-6-nyari-gumiabroncs-

A 2019-es független abroncs teszteken a Continental PremiumContact 6 nyári gumiabroncsa rendre kiemelkedő eredményeket ért el. Ezek az eredmények pedig egyáltalán nem érdemtelenek, hiszen a Continental mérnökei rengeteg fejlesztést és tesztet végeztek el, hogy a mintázatnak meglegyen a három fő fókuszpontja: a biztonság, a komfort és a kezelhetőség.

Bővebben
Beszáll az űrprogramba a Bridgestone
Beszall-az-urprogramba-a-Bridgestone

A gumiabroncs óriás bejelentette, hogy a Japán Aerospace Exploration Agency-vel (JAXA) és a Toyota Motor Corporationnel (Toyota) együttműködve részt kíván venni egy nemzetközi űrkutatási programban. A Bridgestone feladata a túlnyomásos holdjárműveken használt gumiabroncsok teljesítményigényeinek vizsgálata, valamint a járművek jobb tereptartásának biztosítására fog irányulni.

Bővebben
Lássuk az idei Auto Bulid nyári gumiteszt eredményeit!
Lassuk-az-idei-Auto-Bulid-nyari-gumiteszt-eredmenyeit

A német Auto Build idén is elvégezte a saját tesztjét, nyári és négy évszakos gumiabroncsokat teszteltek, öt különböző méretben. A skálájuk szerinti példaértékű és jó minősítéssel végzett abroncsokat kifejezetten ajánlják, míg a többi jelző esetében óvatosságra intik a sofőröket. A nyári gumiabroncsokat a 225/45 R17, 225/55 R17 és 245/45 R18 méretben, míg a négy évszakosokat a 195/65 R15 és a 235/60 R18 méretben vizsgálták meg. Mutatjuk az eredményeket!

Bővebben
Mindent a nyárigumikról: nyárigumi mintázatok típusai
Mindent-a-nyarigumikrol-nyarigumi-mintazatok-tipusai

A nyárigumi mintázatok alapvetően három fő csoportba sorolhatók: kötetlen forgásirányú, forgásirányos és aszimmetrikus mintázatok. Kötetlen forgásirányú, nem aszimmetrikus (bármilyen forgásirányba felszerelhető) gumiabroncsok ma már csak jórészt a kis- és alsó közép kategóriás autók gumiabroncs méretei között fordulnak elő, míg a legújabb fejlesztések szinte kizárólag aszimmetrikus mintákról szólnak. Lássuk a különböző gumiabroncs minták előnyeit és tulajdonságait!

Bővebben
Hogyan készül a gumiabroncs?
Hogyan-keszul-a-gumiabroncs

Gyetván Csaba járt utána az érdekes kérdésnek, hogy mégis hogyan és miből készül a gumiabroncs. Az Apollo üzemében járt a műsorvezető, ahol beleásta magát az autógumi készítés titkaiba: téli gumi, nyári gumi, kaucsuk, vulkanizálás és egy még jó pár érdekesség a videós beszámolóban!

Bővebben
Egyedi Bridgestone abroncsok csak a BMW-nek!
Egyedi-Bridgestone-abroncsok-csak-a-BMW-nek

Olyan abroncstechnológiával készült új gumiabroncsokat szállít a Bridgestone a BMW-nek, hogy az már szinte a megszokott kereslet-kínálat határait feszegeti! A Bridgestone ma már az egész világon ellátja a BMW-t gyári szerelésű termékekkel, melyek a teljes BMW kínálat minden abroncsméretét lefedik.

Bővebben
Lássuk, mit várnak az Ügyfelek a gumisaiktól!
Lassuk-mit-varnak-az-Ugyfelek-a-gumisaiktol

Bizony, elkészült a felmérés, amelyből kiderül, hogy mennyire vagyunk elégedettek gumisainkkal és mit várunk el tőlük. Tudta, hogy a magyarok 71%-a ugyan elégedett a jelenlegi gumisával, de a jobb kiszolgálás ellenében mégis hajlandó lenne váltani? Meglepő tények és számok a cikkben!

Bővebben
Ismerjük meg közelebbről a tesztgyőztes Bridgestone Turanza-t!
Ismerjuk-meg-kozelebbrol-a-tesztgyoztes-Bridgestone-Turanza-t

Az ADAC 2019-es nyárigumi tesztjének eredményeiről már mi is beszámoltuk, most nézzük meg közelebbről a mezőny abszolút győztesét, a Bridgestone Turanza T005 abroncsát, amely kiváló minősítést szerzett nedves és száraz útfelületen való használatra egyaránt!

Bővebben
Szuper teljesítményű gumiabroncs nyárra a Hankooktól!
Szuper-teljesitmenyu-gumiabroncs-nyarra-a-Hankooktol

A Hankook 2019 nyarára új szuper teljesítményű sportos gumiabronccsal jelentkezett! A szöuli gyártó fenntarthatóságra tervezett abroncsaiban a kiemelkedő teljesítmény, a biztonság és a kényelem filozófiája testesül meg, éppen ahogy a Ventus S1 evo3-ban is.

Bővebben
Zajcsökkentő technológia a Pirellitől
Zajcsokkento-technologia-a-Pirellitol

A PNCS (zajcsökkentő rendszer) a Pirelli innovatív megoldása a gumiabroncsok belsejében lévő levegő rezgései által okozott zaj csillapítására. A Pirelli által kidolgozott hangtompító technológia már 2013 óta elérhető a piacon, különösen a prémium szektorban, így mára már egyre nagyobb kényelmet nyújt a sofőrök és az utasok számára egyaránt. De mégis hogyan működik a technológia?

Bővebben
Mikor kell nyári gumira cserélni?
Mikor-kell-nyari-gumira-cserelni

Itt az idő elbúcsúzni a téli gumiktól és feltenni az autókra a nyári abroncsokat. Felmerülhet azonban a kérdés az emberben: pontosan mikor is jön el ennek az ideje? Arról a legtöbben hallottak, hogy ha a hőmérséklet lecsökken és tartósan 7 °C alatt is marad, akkor le kell cserélni a nyári abroncsokat a téli szettre. De mi a helyzet fordított esetben?

Bővebben
Megérkeztek a 2019-es ADAC nyárigumiteszt eredményei!
Megerkeztek-a-2019-es-ADAC-nyarigumiteszt-eredmenyei

Habár az igazi tavasz még várat magára, mégis elkészült az ADAC menetrend szerinti nyárigumi tesztje. Ezúttal a kis- és kompakt autók jellemző méretén kívül egy szokatlan kategóriát, a kisbuszok és furgonok gyakori abroncsait is kipróbálták. Lássuk az eredményeket!

Bővebben
Alakváltó abroncs ötletével rukkolt elő a Hankook
Alakvalto-abroncs-otletevel-rukkolt-elo-a-Hankook-

Kutatás-fejlesztési tevékenysége során a Hankook mindig igyekszik a kanyaron túlra tekinteni és pár lépéssel az iparági trendek előtt járni. A 2013-ban indított „The Next Driving Lab” szakmai műhely célja épp ezért az, hogy a progresszív mérnöki és design elképzeléseknek semmi se szabhasson határt, ahogy a jelenlegi tudományos-fantasztikusnak tűnő megoldásukra is jellemző.

Bővebben
Continental EcoContact 5, az üzemanyag takarékos nyári gumi!
Continental-EcoContact-5-az-uzemanyag-takarekos-nyari-gumi

A Continental EcoContact 5 nagy teljesítményű, az egyik leg-üzemanyag-takarékosabb nyári gumi. Az egész világon egyre nagyobb probléma a mutatóenergiaárak, a környezetszennyezés és a felmelegedés, erre válaszul született meg a mérnökök kezei között az EcoContact 5 is, a speciális moduláris zónájával, kiemelkedő fékteljesítményével.

Bővebben
Erőteljesen bővül a magyar gumiabroncs piac
Eroteljesen-bovul-a-magyar-gumiabroncs-piac-

2018 egyértelműen a magyar gumiabroncs piac éve volt, hiszen a Magyar Gumiabroncs Szövetség nyilvánosságra hozott adatai szerint minden eddiginél több, összesen 3,1 millió darab gumiabroncsot értékesítettek Magyarországon a gyártói képviseletek a gumiabroncs nagy- és kiskereskedőknek, ami 9,7%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Bővebben
5 gyors tipp a gumiabroncsok helyes tárolásához!
5-gyors-tipp-a-gumiabroncsok-helyes-tarolasahoz

Valószínűleg már Önnél is megtörtént a nyári gumiabroncsok leszerelése, és felkerültek járművére a téli gumik. Itt azonban még nem ért véget a művelet, ugyanis a leszerelt gumiabroncsokat megfelelő módon el kell tárolni, a következő használatig. Ahhoz, hogy megóvja gumiabroncsai állapotát, mutatunk pár tippet a helyes tárolásra vonatkozóan!

Bővebben
Vezetési stílusunk nyomai az abroncson II. rész
Vezetesi-stilusunk-nyomai-az-abroncson-II-resz

A hölgyek és a férfiak is jellemzően más-más okokból fordulnak szervizeshez abroncs-problémáikat illetően, míg előbbiek főként a a padkák és kátyúk okozta sérülések miatt, addig a férfiak jellemzően a vezetési stílusukból adódó abroncssérülések miatt kénytelenek szerelőhöz fordulni, derült ki a Bridgestone gumiszervizek vezetői körében végzett elemzéséből.

Bővebben
Ismerd meg a legnagyobbakat: bemutatkozik a Hankook!
Ismerd-meg-a-legnagyobbakat-bemutatkozik-a-Hankook-

Folytatjuk cikksorozatunkat, melyben minden hónapban bemutatunk egy kiemelkedő, prémiumkategóriás gumiabroncs gyártót, hogy lássuk, pontosan mit is rejt egy világmárka neve!

Bővebben
Kihívója akadt a Pirellinek
Kihivoja-akadt-a-Pirellinek

A Pirelli 2011 óta tölti be a Formula-1 hivatalos gumiszállítói szerepkörét, s ez még jövőre is biztosan így lesz, ám néhány hónapja az FIA tendert írt ki a 2020-tól kezdődő négyéves időszakra. Jean Todt, a FIA elnöke megerősítette, hogy „egynél több” gumigyártó jelentkezett a 2020-tól 2023-ig tartó időszakra kiírt pályázatra.

Bővebben
Így kezelje a vezetés közbeni stresszt!
Igy-kezelje-a-vezetes-kozbeni-stresszt-

Véget ért a nyár, bizonyára már Ön is tapasztalta, hogy az iskolakezdéssel visszatér a megnövekedett forgalom is, jönnek a dugók, a lassabb haladás miatt pedig az autósok többsége feszültté és ingerültté válik. Azonban nem kell feltétlenül így lennie, mutatunk néhány tippet, amivel levezethetjük vagy megelőzhetjük a vezetés közbeni stresszt!

Bővebben
Michelin, az abroncstesztek királya
Michelin-az-abroncstesztek-kiralya

Ha már a hónap bemutatkozó világmárkája a Michelin lett, nézzük meg mivel is érdemli ki töretlen sikerét! Hogyan lesz a Michelin az abroncsteszteken verhetetlen győztes?

Bővebben
Ismerd meg a legnagyobbakat: bemutatkozik a Michelin!
Ismerd-meg-a-legnagyobbakat-bemutatkozik-a-Michelin-

Folytatjuk cikksorozatunkat, melyben minden hónapban bemutatunk egy kiemelkedő, prémiumkategóriás gumiabroncs gyártót, hogy lássuk, pontosan mit is rejt egy világmárka neve!

Bővebben
Vezetési stílusunk nyomai az abroncson I. rész
Vezetesi-stilusunk-nyomai-az-abroncson-I-resz

A gumiabroncsok állapotán jobban nyomot hagy vezetési stílusunk, mint hinnénk, a Bridgestone felmérése alapján ráadásul nemek szerinti tipikus abroncshibák is felfedezhetők szervizelés során. Két részes cikksorozatunkban megvizsgáljuk, hogy általánosságban milyen problémákkal fordulnak gumiszervizeshez a nők és a férfiak.

Bővebben
Extra veszélyt jelent minden 5. magyar autós
Extra-veszelyt-jelent-minden-5-magyar-autos

Öt magyar autósból mindössze négy használ az évszaknak megfelelő autógumit járművén, derült ki egy online kutatásból. Minél idősebb egy gépkocsi, annál valószínűbb, hogy egész évben csak téli vagy csak nyári gumival közlekedik a sofőr. Az évszaknak megfelelő és így kellő tapadást biztosító gumihasználat leginkább a családosokra jellemző.

Bővebben
F1: 2021-től új gumik, új szabályok jönnek
F1-2021-tol-uj-gumik-uj-szabalyok-jonnek-

Az F1 által 2020-23 közötti időszakra meghirdetett gumiszállítói pályázatából kiderül, hogy 2021-től már érkeznek a nagyobb, 18 colos felnik a Forma-1-be, valamint új szabályok is érvénybe lépnek.

Bővebben
Ismerd meg a legnagyobbakat: bemutatkozik a Bridgestone!
Ismerd-meg-a-legnagyobbakat-bemutatkozik-a-Bridgestone

Folytatjuk cikksorozatunkat, melyben minden hónapban bemutatunk egy kiemelkedő, prémiumkategóriás gumiabroncs gyártót, hogy lássuk, pontosan mit is rejt egy világmárka neve!

Bővebben
Így készítse fel az autót a nyaralásra!
Igy-keszitse-fel-az-autot-a-nyaralasra

Ha autóval tervezünk nekiindulni a nyaralásnak, indulás előtt érdemes néhány alapvető dolgot ellenőriznünk, hogy gondtalanul élvezhessük a nyári feltöltődést. Nézzük mire figyeljünk!

Bővebben
Olvassa le könnyen a kopottsági szintet!
Olvassa-le-konnyen-a-kopottsagi-szintet

Az új MICHELIN Primacy4 gumiabroncsokon most már a kopottság szintje is egyszerűbben olvasható, mint valaha. A hagyományos, oldalfalon elhelyezett Michelin Mester jelöléssel egy vonalban a barázdák aljában is látható kopásjelző, így a kétfajta jelöléssel könnyedén meghatározható az abroncs kopottsága.

Bővebben
Közúti biztonság a maximumon: Conitnental Vision Zero
Kozuti-biztonsag-a-maximumon-Conitnental-Vision-Zero

Ha a közúti biztonság egyik legnagyobb specialistáját kellene megnevezni, valószínűleg a Continental az elsők között jutna eszünkbe. A cég már több mint 140 éve úttörő a területen, így nem meglepő célkitűzése sem: a legoptimálisabb fékteljesítménytől eljutni a zeró halálesetig, a nulla személyi sérülésig és a nulla balesetig.

Bővebben
Ön milyen sofőr? Lássuk, hogyan fogja a kormányt!
On-milyen-sofor-Lassuk-hogyan--fogja-a-kormanyt

A következő teszt a vezetési, pontosabban a volánfogási stílusunkból igyekszik megállapítani azt, hogy milyen a személyiségünk. Az ábrán 8 kormányfogás látható, válassza ki, hogy Ön miként szokta tartani a volánt, majd olvassa el a hozzá tartozó leírást!

Bővebben
Ismerd meg a legnagyobbakat! Bemutatkozik: a Continental
Ismerd-meg-a-legnagyobbakat-Bemutatkozik-a-Continental

Új cikksorozatunkban minden hónapban bemutatunk egy-egy kiemelkedő gumiabroncs gyártót a nagyközönségnek, hogy a hétköznapi ember is mögé láthasson, mit takar egy világmárka neve!

Bővebben
Ízelítő a jövőből: a Hankook futurisztikus kerekei
Izelito-a-jovobol-a-Hankook-futurisztikus-kerekei

Habár a gumiabroncsgyártók is folyamatosan fejlesztenek, az mintázatokon végbevitt változtatásokra kevesen kapják fel a fejüket, ami nem is csoda, hiszen nem ez a járműipar leglátványosabb területe. Kivéve, ha valaki úgy gondolja, ideje újra feltalálni a kereket. Ahogy a Hankook tette.

Bővebben
Nyárindító nagytakarítás
Nyarindito-nagytakaritas

A téli és tavaszi hónapok nemcsak a járművön kívül, de belül is igen nagy nyomot tudnak hagyni, úgyhogy ha eddig nem történt, eljött az ideje a nagytakarításnak! Nézzük, mire kell odafigyelnünk!

Bővebben
Tévhitek a nyári gumik használatáról
Tevhitek-a-nyari-gumik-hasznalatarol

Sokan még a mai napig is városi legendákra és szóbeszédre alapozzák a gumiabroncsokkal kapcsolatos teendőket, a mindennapi használatra és abroncsvásárlásra is rányomták bélyegüket a széles körben elfogadott tévhitek. Következzen hát néhány népszerű hiedelem és megdöbbentő tény a nyári gumik használatáról!

Bővebben
Top nyári gumiabroncs márkák 2018-ban
Top-nyari-gumiabroncs-markak-2018-ban

Már lezajlottak a leghíresebb nyárigumi-tesztek is, vessünk egy pillantást az eredményekre, melyek lettek az idei év legjobb nyári abroncsai!

Bővebben
Abroncscímke kisokos: mi mit jelent?
Abroncscimke-kisokos-mi-mit-jelent

Mielőtt abroncsvásárlásra adjuk a fejünket, érdemes felkészülten nekivágni keresésnek, a választást pedig nagyban megtudja könnyíteni, ha értelmezni is tudjuk az abroncsokon feltüntetett címkéket és számokat.

Bővebben
Hogyan válasszunk nyári gumit?
Hogyan-valasszunk-nyari-gumit

Eljött az idő az abroncscserére, de bizonyára sokakban felmerül a kérdés is ennek kapcsán: mégis milyen abroncsot vegyünk?

Bővebben
EGYEDÜL ÁLLÓ ContiSafe3TM PRÉMIUM SZOLGÁLTATÁSI CSOMAG!
EGYEDUL-ALLO-ContiSafe3TM--PREMIUM--SZOLGALTATASI-CSOMAG

A ContiSafe3TM egy új, Magyarországon egyedül álló szolgáltatási csomag, amely magába foglalja a Defektgaranciát, Assistance szolgáltatást valamint a Balesetbiztosítást 2 éven keresztül!

Bővebben
NOKIAN gumival döntötték meg a gyorsasági rekordot!
NOKIAN-gumival-dontottek-meg-a-gyorsasagi-rekordot

19 év után 5 km/h -val döntötték meg a két keréken lévő sebesség rekordot.

Bővebben
A DOT SZÁMRÓL
A-DOT-SZAMROL

Amit a DOT számról tudni érdemes!

Bővebben
Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.

Nyári Gumipont

+36 30 505 8413