You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Mit keres?
banner-1559311250305145204998.png

Okos gumiabroncs a Bridgestonetól

Az okosgumik fejlesztésére koncentrál a jövőben a Bridgestone, adatokat közlő abroncsokat terveznek, amelyeket felhasználva a gyártó tanácsokat és figyelmeztetéseket tud küldeni a jármű tulajdonosoknak. A gyártó legutóbbi kutatásai szerint úgy vélik, 2030-ra minden autóban lesz olyan okos technológia, amely adatokat közöl, 57 százalékuk lesz teljesen elektromos meghajtású, 22 százalékuk pedig önvezető funkcióval is rendelkezik majd.

A világszinten piacvezető Bridgestone római központjában, Emilio Tibero, a cég technológiai vezetője beszélt az okos gumiabroncsokról. Elmondta, az okosgumik fejlesztésében az első lépés az úgynevezett RFID technológia bevezetése, amellyel azonosítható az adott gumiabroncs. A jövőben pedig a társaság olyan jeladókat telepítene elsősorban a kereskedelmi járművekre kínált abroncsokba, amelyek a guminyomáson kívül a gumi futófelületének állapotát is figyelik.

Ezeket az adatokat felhasználva a gyártó tanácsokat és figyelmeztetéseket tud küldeni az ügyfeleknek, az azonosíthatóság pedig akár egyéni árak kialakítását is lehetővé teszi majd.

A technológiai vezető elmondása szerint a cég éves szinten 800 millió dollárt fordít kutatás-fejlesztésre, ennek jelentős részét a jövő gumijának kialakítására fordítják. Felméréseik szerint egyre nagyobb az igény a halkabb gumikra, mivel az autók száma folyamatosan emelkedik. Ezt az igényt szolgálja ki a gyártó új, Enliten technológiával készülő abroncsa is, amelyről a korábbiakban már írtunk.

Nézzen szét webáruházunk Bridgestone nyári gumiabroncsai között is!

2019.08.23.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.

Nyári Gumipont

+36 30 505 8413