You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Mit keres?
banner-1476365783473453118465.jpg

Előzze meg a nyári defektet!

Nyáron rengeteg kelnek útra autóval a népszerű üdülőhelyek felé, gyakorta azonban mindenféle technikai ellenőrzés nélkül, így az útra kelők számával egyenesen arányosan nő a defektek száma is.

Nyáron is kiemelt figyelmet kell fordítani a gumiabroncsok állapotára, hosszabb utazás előtt, nem elég azokat csupán szemmel ellenőrizni!

Mindenki szeretné a nyaralását gondtalanul megélni, azonban ehhez kiemelt figyelmet kell fordítani az autó műszaki állapotára. Az abroncs megfelelő levegőnyomása döntő szerepet játszik az élettartam, a gazdaságosság, a menetdinamika és mindenekelőtt a biztonság kérdésében. Ennek ellenére, a vizsgálatok szerint a gépkocsivezetők több mint a fele az előírtnál alacsonyabb levegő nyomású gumiabronccsal közlekedik.

A gumiabroncsok vizsgálatánál szintén kiemelt figyelmet kell fordítani a profilmélységre. Ebben az autósok segítségére lehetnek a mintázati kopásjelzők (TWI), vagyis az abroncs teljes kerületén, a hosszirányú futófelületi csatornákon belül egyenlő távolságban elhelyezkedő keresztbordák, amelyek akkor kerülnek egy szintbe a mintázat felületével, ha a fennmaradó profilmélység a törvényi szintben előírt 1,6 mm-re csökken.

Ha már megtörtént a baj...

Ha úgy érezzük, hogy defekt miatt meg kell állnunk, akkor nem szabad megfeledkezni az ilyenkor szükséges biztonsági intézkedésekről. A bajba jutott autósnak először be kell kapcsolnia az elakadásjelzőt, ezt követően pedig szükséges gondoskodnia az elakadást jelző háromszög felállításáról. Felszerelés előtt ajánlott ellenőrizni a pótkereket, valamint azt, hogy van-e emelő a csomagtartóban. A kerékcserét a kézifék behúzásával és a jármű sebességbe rakásával kell kezdeni. Ezt követően lazítsuk ki a kerék csavarjait, majd emeljük meg az autót az emelő segítségével, végül pedig teljesen csavarjuk ki a csavarokat. A sérült kerék levétele után helyezzük fel a pótkereket és gondoskodjunk a csavarok megfelelő meghúzásáról.

Fontos információ, hogy a szükségpótkerékkel nem szabad 80 km/óránál nagyobb sebességgel közlekedni, hosszú távon pedig semmilyen esetben sem helyettesítheti a lecserélt kereket!

Jó utat, és kellemes pihenést kívánunk!

2019.08.16.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.

Nyári Gumipont

+36 30 505 8413